Web Analytics

SEO audit

SEO audit

De voordelen van een SEO-audit en hoe je die voor je website uitvoertAls je niet bekend bent met SEO, vraag je je misschien af wat een SEO-audit is en waarom je website er een nodig heeft. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat het proces is van het optimaliseren van een website zodat hij hoger scoort in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's). Een SEO-audit is gewoon een analyse van je website om te zien hoe goed hij is geoptimaliseerd voor zoekmachines Hoewel er veel voordelen zitten aan het uitvoeren van een SEO-audit, is misschien wel het belangrijkste dat het je kan helpen gebieden te identificeren waar je website verbetering behoeft. Dit is essentieel voor elk bedrijf dat ervoor wil zorgen dat zijn website zichtbaar is voor potentiële klanten wanneer ze online zoeken naar relevante termen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen om een SEO-audit uit te voeren op je eigen website

1.

begin met het doen van zoekwoordenonderzoek. Je zult relevante trefwoorden willen identificeren waarop potentiële klanten waarschijnlijk zullen zoeken als ze op zoek zijn naar een bedrijf als het jouwe. Als je eenmaal een lijst met trefwoorden hebt, bekijk dan de inhoud van je website en kijk hoe vaak die trefwoorden worden gebruikt.

Als ze niet vaak worden gebruikt, of als ze worden gebruikt op een manier die niet natuurlijk lijkt, dan zul je wat veranderingen moeten aanbrengen 2. Controleer vervolgens de titeltags en metabeschrijvingen van je website. Dit zijn de stukjes tekst die in SERP's verschijnen als je website als resultaat naar voren komt.

Ze moeten duidelijk, beknopt en relevant voor je bedrijf zijn. Zijn ze dat niet, dan moet je overwegen ze te veranderen 3. Een ander belangrijk element van een SEO-vriendelijke website zijn kwalitatieve backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar de jouwe, en ze helpen de ranking van je website in SERP's te verbeteren. Om de kwaliteit van je backlinks te controleren, kun je een hulpmiddel als Majestic of Moz's Open Site Explorer gebruiken. Deze tools laten je zien hoeveel backlinks je hebt en hoe gezaghebbend de websites zijn die naar jou linken 4. Kijk ten slotte naar de laadsnelheid en de mobielvriendelijkheid van je website. Google heeft verklaard dat dit twee belangrijke rankingfactoren zijn, dus het is cruciaal dat je website op deze gebieden goed presteert. Je kunt de laadsnelheid van je website testen met de PageSpeed Insights tool van Google en de mobielvriendelijkheid met de Mobile-Friendly Test tool 5 Na het doorlopen van deze stappen zou je een goed idee moeten hebben van waar je website vanuit SEO-perspectief verbetering behoeft. Als je eenmaal hebt vastgesteld aan welke gebieden moet worden gewerkt, kun je beginnen met het aanbrengen van wijzigingen om de positie van je site in de SERP's te verbeteren. Vergeet echter niet dat een effectieve SEO-strategie tijd en moeite kost; er zijn geen snelle oplossingen als het gaat om het verbeteren van je positie op de resultatenpagina's van zoekmachines!

Conclusie


Het uitvoeren van een SEO audit is een goede manier om gebieden te identificeren waar je website wat verbetering kan gebruiken vanuit een optimalisatie standpunt. Door de hierboven beschreven stappen te volgen, kun je snel verschillende aspecten van je site beoordelen om te zien waar veranderingen moeten worden aangebracht. Houd echter in gedachten dat effectieve SEO tijd en moeite kost; er zijn geen succesverhalen van de ene op de andere dag! Het doorvoeren van de veranderingen die uit je audit naar voren komen, gaat misschien niet van de ene op de andere dag, maar na verloop van tijd, zolang je het volhoudt, zou je een merkbaar verschil moeten zien in de ranking van je site.

SEO audit

Link toevoegen

Link toevoegen